Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miezz73 - 06-04-2009 20:40:56
Geldzaken & Recht

Spaarloon gekoppeld aan levensverzekering

waarom zou je ermee stoppen ? als je de lijfrente van de belasting hebt afgetrokken kan je 'm niet eens uit laten keren. heb je het nooit afgetrokken dan moet je hiervoor een verklaring aanvragen bij de belasting en dan pas erna kan deze met een heel hoog (rond 70%) belastingrente met hoge uitzondering worden uitgekeerd. je kan 'm eventueel dan nog wel premievrij laten maken. dwz dat je inleg blijft staan tot de datum dat de verzekering uitkeert alleen je hoeft geen premie meer te betalen (welke misschien wel grotendeels door je baas betaald word omdat deze aan je spaarloon gekoppeld is). en dan nog zullen ze jaarlijks een tarief kunnen berekenen vanwege administratiekosten.


als het een woekerpolis is zou je hem wel op kunnen geven op www.woekerpolis.nl als je verzekering zelf al niet met een redelijke compensatie komt.


door de financiele crisis lijkt de inleg nu heel weinig waard te zijn. dat is ook zo, omdat de aangekochte aandelen ervan laag staan, maar omdat de aandelen laag staan kunnen ze nu wel van je geld in plaats van bijv 1 aandeel 2 aandelen kopen. als dan straks de economie weer beter wordt ,worden de aandelen weer meer waard die met je geld gekocht zijn en zal je deel aanzienlijk steigen, omdat je in deze tijd 2 aandelen ipv 1 koopt voor je geld + dat de aandelen die er al voor gekocht waren in het verleden (die nu weinig waard zijn) dan ook weer meer waard zijn.


groetjes en suc6 !!