Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 08-04-2009 21:01:29
Geldzaken & Recht

Uitschrijving van een adres

artikel 49


1. indien het woonadres ontbreekt dan wel artikel 67 van toepassing is, wordt op aangifte een briefadres opgenomen.


een postadres bestaat niet, maar een briefadres - bij het ontbreken van een woonadres - bestaat wel degelijk.


artikel 67 slaat op bepaalde instellingen waar mensen verblijven (woonadres), waarvoor voor de bewoner een briefadres wordt gehanteerd met instemming van de gemeente op verzoek van aanvrager.


binnenvaartschippers, die wonen op hun schip, hebben bijvoorbeeld een briefadres, omdat ze geen woonadres in een gemeente aan de wal hebben.


wat is een briefadres?


elke inwoner van nederland wordt ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (gba). hebt u geen woonadres, dan moet u zich inschrijven op een briefadres. een briefadres is het adres van een familielid, vriend of kennis met wie u afspreekt dat hij/zij uw post ontvangt. deze persoon moet ervoor zorgen dat de post u persoonlijk bereikt. het is daarom niet mogelijk om een briefadres te hebben op een postbus of een leeg adres.


een briefadres is alleen mogelijk als u geen woonadres hebt. de gemeente onderzoekt dit. u bent daarom verplicht om de redenen voor de aanvraag van een briefadres schriftelijk mede te delen (zie voorwaarden)


waar kan een briefadres worden gekozen?


een briefadres kan worden gekozen in heel nederland. het is niet verplicht om een briefadres te kiezen in de gemeente waar u voor het laatst een woonadres had. u moet de aanvraag indienen bij de gemeente waar het briefadres zich bevindt.


voorwaarden


u moet de reden van aanvraag van een briefadres opgeven. daarvoor moet u bij het gemeentekantoor een vragenlijst aanvrager briefadres invullen. aan de hand van deze ingevulde vragenlijst bepaalt de gemeente of u in aanmerking komt voor een briefadres.


vladja