Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kenwel2
kenwel2 - 10-04-2009 10:37:04
Geldzaken & Recht

Anderstalige arbeidsovereenkomst

hallo gerrit, omdat ik zelf altijd voor een amerikaans bedrijf heb gewerkt, en zelfs in de o.r zat, het volgende: het arbeidskontrakt dient in de taal te zijn opgesteld, waar het bedrijf zijn exploitatiezetel heeft, is dat in duitsland, dan in het duits, is dat in nederland dan in het nederlands enz. de cao die wij destijds hadden was ook geheel in het nederlands, echter, de amerikanen hadden echter wel hun eigen regeltjes er in toegepast, bijv. daar waar het ging om beloning, je functioneringsgesprek, alsook de beloning, of juist minder loon. zo'n beoordelingsgesprek kon ten alle tijden plaatsvinden, wanneer een manager dat nodig achtte...dat kon dan ook enkele malen per jaar zijn, in enkele gevallen, maar in de regel had je maar een maal per jaar zo'n functioneringsgesprek, samen met de teamleider, alsook je manager, en bij hoge uitzondering kon daar dan ook de directeur bij betrokken zijn.


de gesprekken die gevoerd werden met de directie en de o.r, vonden wel plaats geheel in het engels,(moest) de computersoftware waar wij mee werkten was geheel in het engels, het werd geacht, dat als je voor een amerikaanse baas werkte, je dan ook de gehele taal alsook het geschrift in het engels voor 100% beheerste (was ook geen probleem overigens) de cursussen die werden gegeven, waren allen geheel in de engelse taal.


dus als antwoord op je vraag: als een bedrijf in nederland is gevestigd, dan moeten ze je een arbeidsovereenkomst  aanbieden, opgesteld in de nederlandse taal.


hieronder nog een link, hoe ze dat in belgie doen (misschien heb je er nog wat aan)   succes, groeten, henri


http://content.jobat.be/nl/artikels/in-welke-taal-moet-mijn-contract-opgesteld-zijn/">http://content.jobat.be/nl/artikels/in-welke-taal-moet-mijn-contract-opgesteld-zijn/