Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 10-04-2009 14:58:34
Huishouden & Energie

Alle lampen in huis flikkeren

Hoi troxz,
als alle lampen knipperen dan zit er een slecht contact in of vlak bij de meterkast. als alleen lampen knipperen op een bepaalde verdieping of in een bepaalde kamer dan is er een slecht contact in één van de draden (meestal de bruine of blauwe) die niet goed is bevestigd in de 'centraal doos'.

als je in een oud huis zit (ouder dan ongeveer 40 jaar) dan heb je mogelijk niet te maken met het centraaldozen systeem. meestal is de door in het midden van het plafond de centrale doos.

en het kan natuurlijk zijn dat één van jouw zekeringen niet lekker functioneert. als je oude uitdraaibare zekeringen hebt, wissel er eens een paar om te zien of het probleem zich verplaatst (als niet het hele huis meedoet met knipperen (lijkt me een lastige klus om dat vast te stellen!).

gebeurt het op bepaalde momenten van de dag? wanneer je de lampen aan hebt is meestal 's avonds.

dat je weinig merkt aan elektronische apparaten komt omdat die altijd een beetje stroom/spanning in voorraad hebben, daar zijn voedingen voor.

als de buren het ook hebben is het een kwestie van slecht schakelen van de elektra leverancier. op gezette tijden gooien ze er een energie centrale bij of af, maar dat zou je als kleinverbruiker eigenlijk niet mogen merken!

houd ons op de hoogte en een goede pasen.
erky