Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kenwel2
kenwel2 - 12-04-2009 09:34:04
Huishouden & Energie

Alle lampen in huis flikkeren

beste kessie1:  "het kastje van de hoofd stop is zelfs verzegeld en mag alleen door uw netwerkbeheerder worden geopend"


'voeger' mocht je als electromonteur (erkende) inderdaad niet aan hat 'kastje' komen waarin de hoofdzekering zich bevindt, je riskeerde zelfs een fikse boete! de stelregel was 'vroeger': alles wat zich onder de meter bevond, daar moest je met je fikken afblijven ,en mochten de verzegelingen alleen verbroken worden door de leverancier/netwerkbeheerder. ook had je 'vroeger' zelfs 'keurmeesters' ook dat is verleden tijd, de installateur is nu daarvoor verantwoordelijk, waar het gaat om een goede installatie af te leveren....


tegenwoordig heb je als erkend installatuer, met de juiste papieren op zak, wel degelijk de mogelijkheid om een verzegeling te verbreken, en daarna weer netjes met een speciale zegeltang, wel degelijk de mogelijkheid om onder de meter te kunnen handelen.


dus wat u schrijft klopt wel, maar dan praat u toch echt in het verleden....


(zelf:een 'vroegere' electromonteur, gediplomeerd) ook ik mag verzegelingen verbreken, en opnieuw bij de hoofdzekering werken, en opnieuw verzegelen....


maar goed, we wachten op een reaktie van de vraagsteller, dan pas zal duidelijk worden wat er aan de hand (kan) zijn..als hij tenminste een vakbekwaam iemand inschakeld, of bij huur, in laat schakelen door de verhuurder.


prettige paasdagen!


gr. henri