Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gratisrijden
gratisrijden - 13-04-2009 17:13:09
Huishouden & Energie

Alle lampen in huis flikkeren

in spanje zijn flikkerende lampen en wekelijkse stroomuitval de normaalste zaak van de wereld. daarvoor komen ze van de endesa niet eens kijken. bij het overgrote deel van al hun klanten moet het hele electriciteitsnet worden vervangen. met dit in gedachten zie ik de humor van de reakties wel in.


anderzijd kan dit (zoals al gezegd) behoorlijk gevaarlijk zijn en een huisbrand veroorzaken. het is dus belangrijk dat u zo snel mogelijk de oorzaak weet.


u geeft aan dat er een verband bestaat met het springen van een aantal lampen. met name defecte halogenspotjes kunnen kortsluiting veroorzaken. heeft u alle defecte spotjes verwijderd?


als het verwijderen van kapotte spotjes helpt, moet wel de werking zekering worden gecontroleerd, want die had eruit moeten vliegen om overhitting en brand te voorkomen.


de amperage (aangegeven als i en meestal 16a) moet zijn afgestemd op de dikte van de leidingen en bij overschrijding doorbranden of uitschakelen.