Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

adriaan2
adriaan2 - 22-04-2009 23:08:23
Vakantie & Reizen

Fooi tijdens cruise van stip reizen

de hr. van berkel heeft de folder niet goed gelezen. het zijn nu eenmaal de spel- en leefregels in de cruisewereld. en dat is niet nieuw of van gisteren. niet mee eens, dan ook niet boeken. ik begon in de bediening op het ss nieuw amsterdam in 1962 en toen was het ook al en het is nog steeds zo. toen was je vrijwel afhankelijk wat de passagier je wilde geven. typisch was het dat passagiers die altijd wat te mauwen hadden en je dag en nacht lieten opdraven dat die vrijwel niets of iets gaven waar je net een postzegel voor kon kopen. dat waren meestal de rijken in de luxe hutten. de fam. van der vorm, grootaandeelhouders van de holland amerika lijn waren zulke mensen. het meeste ontving ik bij de gewone man in de toeristenklasse. het hedendaagse vastgestelde systeem is toe te juichen. je weet waar je staat.


wat vrijwel niemand (meer) weet is dat eind 50er jaren een wet in werking is getreden waarbij de taxi en de horeca hun prijzen inclusief fooi en/of bediening moesten vermelden. u hoeft dus sinds die tijd de taxichauffeur ( die niet eens de deur voor je open houdt ) en de kelners geen fooi meer te geven. die moeten zich melden bij hun baas. maar wie weet dat nog?


kassa zou dat moeten weten.


mvg


adriaan2