Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 23-04-2009 00:53:01
Vakantie & Reizen

Fooi tijdens cruise van stip reizen

Ik heb onderwerp tot nu toe met stijgende verbazing gelezen. of je dit nu wel of niet wilt boeken, is een persoonlijke keuze, dus dat laat ik geheel aan u zelf over.

wel moet mij van het hart dat het in mijn optiek een van de meest belachelijke regelingen ooit is. ik kan me met wat fantasie voorstellen dat er een dagelijkse servicekosten-toeslag wordt gerekend. lijkt me weliswaar ridicuul, want dan kun je het net zo goed bij de totaalprijs incalculeren. nederlandse reisorganisaties zouden dit ook moeten aangeven in de totaalprijs.

maar verplichte fooien? dat is dus een contradictio in terminis. een fooi is altijd een extraatje dat je wilt geven, bijvoorbeeld wegens goede service. bij slechte service maak je dat duidelijk door niets te geven. maar het is altijd vrijwillig. is het niet vrijwillig, dan is het dus gewoon een deel van de totaalprijs en geen fooi.

naar mijn bescheiden mening is dit principe echt de flauwste kul die ik in jaren gehoord heb.

maar goed, de beslissing of u hieraan mee wilt doen, is geheel aan uzelf.