Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

menno0
menno0 - 24-04-2009 14:49:27
Huishouden & Energie

Parkeer problemen bij flat

ik ga in op betalen van onderhoud. betreft dat bezemen anders dan de gemeente met een borstelvoertuig/tuinonderhoud dan kan u dit alleen in rekening worden gebracht wanneer dit een afgesloten terrein/tuin is waarvan iedere bewoner een sleutel moet hebben. hierover is jurisprudentie; mogelijk zelfs bij de rrijdende rechter. het is onderdeel van het door u gehuurde. een fietsenstalling en scootmobielruimte behoort ook tot de afgesloten gehuurde ruimten.


mogelijk betaalt u met 90 flats al jaren "omdat het u zo bij huur werd aangeboden", dus lijkt het alsof het verplcht is. ga eens langs kadaster en bekijk het kadastraal eigendom. waar hoort de parkeerruimte bij. dit is óók belangrijk met oog op onroerendgoed belasting. hierop vind u terug bebouwd en onbebouwd. woningcorporaties ronden vaak af bij overname van gemeente flats/gronden. ga dus even op onderzoek uit. ook de woonbond kan u helpen, maar heeft bovenstaande gegevens ook nodig (+ uw inkomen!)


parkeerruimte. bij begin van een project, denk aan vinex, wordt uitgegaan van 1,3 auto per woning.  u en anderen betalen wegenbelasting, dus is parkeren in principe vrij op de openbare weg. bij uw flat betreft het mogelijk?? volgens kadaster geen openbare weg, maar een weg die hoort bij de 90 bewoners, waarvoor u onroerendgoed belasting betaalt?? ga dat na! heeft u een bewonerscommissie?


bij bouw van vinex locaties werden ontwikkelaars vindingrijk en vroegen ontheffing. mag geen schuurtje in een voortuin, ineens werd de auto gepland onder het keukenraam, zijnde de voortuin, eigen grond. dan blijft over 1,3 auto op de openbare straat tegen kosten wegenbelasting. maakt uw flat deel uit van een "plan"? de regiokranten of grote krant met regio bijlage hebben hiervoor vanaf het begin vaak iemand die u alle berichten las en volgde. duik er eerst grondig in, kom met juiste gegevens, pas dan kunt u verder en kunt u de juiste aanspreken.