Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-04-2009 20:34:52
Huishouden & Energie

Witte aanslag op buitenmuur

En misschien eerst eens eventjes niets doen. komt vaak voor bij nieuw metselwerk. het kan zo maar weer verdwijnen c.q. weg/uitspoelen.

het verwijderen van witte uitslag of uitbloei op baksteen metselwerk


wordt er, toch uitslag op baksteenmetselwerk geconstateerd, dan is het beter om er tijdens het eerste seizoen even niets aan te doen. in veel gevallen gaat het om wateroplosbare bestanddelen uit het metselwerk die er tijdens regen en winderig weer ook weer afspoelen.


bij vroege witte uitbloei en zoutuitslag is er sprake van verontreiniging met wateroplosbare stoffen. die lossen onder invloed van weer en wind weer op. dit proces kan eventueel versneld worden door de geveloppervlakken te reinigen met water al of niet onder hoge druk. het gebruik van heet water of stoom is niet toegestaan.


bij uitspoeling van kalk heeft men te maken met een snelle carbonatatie van de opgeloste kalkverbindingen. dit type uitslag laat zich het best verwijderen door gebruik te maken van water onder hoge druk waarbij een platte brede straal ontstaat.