Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dotje
dotje - 25-04-2009 11:12:56
Huishouden & Energie

Sporen uitzetten jonge border collie reu

hoi marga


ik weet natuurlijk niet of je ondertussen van je probleem af bent, maar ik doe mij 2 centjes er ook maar bij.


je hond heeft natuurlijk de leeftijd om hevig met zijn testosteron te stoeien. tilgedrag met name in huis kan van de een op de andere dag opduiken. om er achter te komen of je met een opvodingsprobleem of enkel met een gevecht tegen de hormonen van je hond bezig ben, kan je de dierenarts om een "chemische castratie"vragen. dat is een prikje waardoor voor een korte periode de werking van de hormonen onderdrukt wordt. het duurd 10 dagen à 2 weken tot het werkt, en is met 4 tot 6 weken weer uitgewerkt. (dit heeft maar een keer zin, anders als met de prikpil voor de teef heeft een 2e prik amper nog werking)


komt het gedrag door testosteron, dan zal je duidelijk verandering in het (til)gedrag van je hond merken en heeft castratie zin, anders heb je te maken met een opvoedingsprobleem en moet je de oplossing bij een hondschool/gedragsbegeleider zoeken.


het beste is natuurlijk om beide opties (aanpak van hormonen en training/opvoeding) te combineren gezien de leeftijd van je hond.


suc6 en groetjes gaby