Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kenwel2
kenwel2 - 25-04-2009 20:57:42
Computers & Telefonie

Ziggo z1 van analoog naar digitaal

tip: @soepkiep, canaldigitaal heeft op dit moment acties opgestart, waarbij je een schotel+ontvanger en complete installatie, door erkende installateur, 'gratis' krijgt aangeboden. nadeel is echter, dat je voor 24 maanden er aan vast zit, aanrader? weet het niet zo zeker, canaldigitaal kampt op dit moment met een enorm geld tekort, waardoor ze simpelweg geen miljoenen kunnen investeren, om bijv. nieuwe transponders te huren. canaldigitaal heeft op dit moment zo'n 400.000 abonnees,vandaar die actie, om de drempel wat te verlagen, zodat mensen vlugger overstap maken naar schotel.(woorden van canaldigitaal)  terwijl ziggo, upc alsook kpn, makkelijk miljoenen kunnen investeren, en daarmee dan ook hun zenderaanbod kunnen verhogen, vandaar dan ook de stap van ze, om vlug van die analoge zenders zien af te komen, om meer bandbreedte vrij te kunnen gaan maken, en dus een kwalitatief en hoger zenderaanbod aan te kunnen gaan bieden, vooral de hd zenders....denk eerlijk gezegd, dat de kabelaar hier in het voordeel is, voor wat de schotel aangaat...meer hd zenders dus via de kabelaar, dan op de schotel, vrees ik eerlijk gezegd...


canaldigitaal bied nu zo'n 10 hd zenders aan, en zegt, dat ze de komende maanden nog eens 2 hd zenders aan het hd-pakket willen toevoegen. (surf eens naar: www.canaldigitaal.nl) daar staan de aanbiedingen op hun site, zelfs een philips hd ontvanger met een pvr, met een opslagruimte van 160gb....in bruikleen, gratis.maar... 2 jaar aan vast, en da's wel weer lang, zeker als je nog nooit schotelervaring hebt opgedaan, valt het je dan tegen, dan is 2 jaar wel erg, heel erg lang.....ze hadden daar een geheel andere periode aan vast moeten plakken, bijvoorbeeld uiterlijk 3 maanden, als 'probeertijd' ........


ben blij dat ik het e.e.a destijds allemaal zelf geinstalleerd heb, incl. 4 lnb's voor ontvangst van astra 1,2,3, en hotbird.


wij hebben zoveel zenders, dat we ooit zeggen: wat moet je er toch allemaal mee.....maar ja, het zit nu eenmaal vrij in de lucht (veel duitse zenders, italiaanse, alsook de engelse) en radiozenders? duizenden, echt waar!


ik betaal nu 23,95 per maand, incl de hd zenders. (upc basis kabelabonnementje (analoog) met zo'n 25 zendertjes kost zo'n 16 euro, maar die kosten hebben wij dus niet, al zo'n 12 jr. niet)


soepkiep: als je aan de schotel gaat,zelf installeren, zelf een goede ontvanger uitzoeken (inverto scena 5 hd ontvanger heb ik nu, kost nu zo'n 200 euri, een goede cam kost je zo'n 80 euri (aston), schotel 88 cm triax kost zo'n 60 euri, 4x lnb (inverto) kost je ongeveer 80 euro, coaxkabel (hirschman) ongeveer 1 euro per meter, en dan je smartcard van canaldigitaal, die kost je zo'n 79 euro, toaalkosten ongeveer: 550 euro, plus eventueel wat ophangmateriaal, en een stuk dikwandige gegalvaniseerde pijp (40mm) voor montage schotel.


kijk voor de ontvanger anders eens even op de website van fa. bombeeck: www.bombeeck.nl (deze is tevens de importeur van deze ontvanger)


succes, gr. henri