Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kenwel2
kenwel2 - 27-04-2009 10:59:44
Computers & Telefonie

Ziggo z1 van analoog naar digitaal

@schotel, ben het op sommige punten wel met uw visie eens, echter, hier bij ons in de wijk is het plaatsen van een schotel aan de voorzijde van een huur/koophuis absoluut verboden! je krijgt als huurder direct de wbv op je nek, als je een schotel aan de voorkant van de gevel monteerd, als je hem dan zelf niet verwijderd, dan doet de verhuurder dit, en de gemaakte kosten van verwijdering zijn voor de huurder, dit staat duidelijk zwart op wit op papier.schotel plaatsen aan de achterzijde is geen probleem, maar ook hier geldt weer: als je je maar aan de voorschriften houdt. (die voorschriften zijn er nu eenmaal, en is ook zeer begrijpelijk, anders werd het een zootje) als koper van een huis bij ons in de wijk krijg je direct te maken met de gemeente, en de schoonheidscomissie, als je als koper een schotel plaatst aan de voorgevel!...schotel plaatsen kan in veel gevallen dan ook niet...ook al willen de mensen het dan nog zo graag.


voor wat betreft het aantal abonnees van canaldigitaal: klopt, had eerder gemeld, dat cd zo'n 400.000 abonnees zou hebben, maar ze willen er 400.000 bij hebben, en er zijn er op dit moment zo'n 800.000 inderdaad, cd heeft net een nieuwe commerciele directeur, dhr. rene tensen, andrei noppe is de nieuwe algemene directeur en kees farber, de oude algemene directeur die tot eind 2008 deze functie bekleedde, zit nu in het management van de holding die canaldigitaal beheert.


canaldigitaal mag wat betreft abonneecijfers, zich op een na grootste digitale televisieaanbieder van nederland noemen, maar, van de grootste spelers in deze markt is het 't kleinste bedrijf. doel is voor de komende jaren, om 10 tot 15% van de overstappers van analoge naar digitale televisie binnen te halen. op dit moment heeft nederland nog zo'n 4 miljoen analoge kjkers, waarvan canaldigitaal er dus minimaal 400.000 van wil bijschrijven.....


verder heeft canadigitaal het voordeel, dat het niet vlug tegen technische beperkingen aanloopt, terwijl anderen juist te maken krijgen met bandbreedteprroblemen...echter,cd kan niet op tegen kpn, upc, ziggo die onbeperkt miljoenen kunnen investeren.


het onbeperkt huren van nieuwe transponders zit er de komende tijd niet in. om de afzetmarkt te vergroten, wil cd de overstap laagdrempeliger maken, door middel van o.a complete installatie's te laten doen, zonder dat de mensen daarvoor zelf moeite hoeven te doen: vandaar de grootschalige actie's , waarbij een gehele installatie inclusief plaatsing en afstelling schotel alsook een receiver, incl. twintuner en pvr worden aangeboden(in bruikleen), minpunt hierbij is dan wel weer, dat het kontrakten betreft van 24 maanden....


zelf kijk ik nu al weer zo'n 12jr digitaal, vanaf het merk pace....1997, tot nu toe heb ik zo'n 5 receivers 'versleten' , de aanschafprijs van een goede receiver valt reuze mee, ze zijn in de loop der jaren sterk verbeterd, alsook de mogelijkheden. zelfs de updates van firmware gaat geheel automatisch via de schotel, probleemloos.


commercieel directeur van cd, rene tensen,heeft 2 weken geleden bekendgemaakt, dat in de komende maanden 2 nieuwe hd zenders aan het  hd pakket zullen worden toegevoegd....


tot zover de laatste info update, betreffende digitaal/analoog tv kijken, en radio luisteren..


gr. henri