Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lebois - 28-04-2009 17:49:40
Geldzaken & Recht

Schulsanering (wsnp) en ex partner

hoi irisje,


het toeval wil dat ik zelf een man ben en in de wsnp zit.


als je in de wsnp komt, betekend dat dat er een bewindvoerer wordt aangesteld. deze zal de boedel beheren. in de boedel komen alle schulden en eigendommen. het is voor hem niet mogelijk om alle schulden op zich te nemen als hij getrouwd is in gemeenschap van goederen. tevens geld dit voor het huis. ook eht huis zal in de boedel worden opgenomen en gedwongen verkocht moeten worden, dit gaat in overleg met de hypotheekverstrekker ( dat is tenslotte de schuldeiser voor het nog af te betalen bedrag) vaak wordt ervoor gekozen om een veiling zo lang mogelijk uit te stellen. een makelaar zal worden ingeschakeld om het huis voor een redelijke prijs te verkopen. bij mij was het echter zo dat de bank genoegen nam met 215.000,00, terwijl de waarde van de woning 285.000,00 was. hier mag je toekomstige vriend/man niets over beslissen, allemaal bewindvoerderstaken. de uiteindelijke winst of verlies wordt door tweeen gedeelte en het gedeelte van uw vriend zal in de boedel verdwijnen. over het algemeen mag je best wel veel houden als je het over huisraad hebt. het is voor een bewindvoerder vaak meer werk om spullen te verkopen, dan ze te laten staan. wel zullen overdreven luxe dingen worden verkocht, bijvoorbeel extra dure televisies, zonnebanken e.d. de standaard inboedel mag men gewoon houden. de bewindvoerder brengt één huisbezoek, waarbij de woning doorlopen wordt.


ook zijn ex kan een verzoek doen voor schuldsanering, maar dit staat volledig los van je vriend. wel moet je vriend het door hebben dat hij niks te vertellen heeft en dat de komende drie jaar zijn financiele leven bepaald zal worden door een bewindvoerder. dit is natuurliijk een hoge prijs, maar na de drie jaar worden alle schulden kwijtgescholden, of in ieder geval oninbaar verklaard.


ik hoop dat je zo voldoende weet,


 


groet serge