Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
concorde - 29-04-2009 10:31:30
Voeding & Gezondheid

Kind van 6 jaar apart verzekeren ???

inmiddels is duidelijk dat de meningen behoorlijk verdeeld zijn over het al of niet afsluiten van een uitvaartverzekering.


het is inderdaad zo dat de uitvaartverzekering op jonge leeftijd het goedkoopst is. vanaf 18 jaar is de premie nog niet zo hoog, bij de meeste maatschappijen een paar euro per maand.


je moet wel verschil maken tussen een natura-uitvaartverzekering en een kapitaalverzekering.


een kapitaalverzekering is veel duurder. in de meeste gevallen keert deze uit bij zowel overlijden als in leven zijn op een bepaalde datum al naar gelang er overeengekomen is. men spreekt dan van een z.g. gemengde verzekering. garantie voor de einduitkering wordt bijna nooit gegeven of deze is zeer minimaal.                                     een kapitaalverzekering was niet fiscaal aftrekbaar voor buitenge-wone lasten. met het uitgekeerde kapitaal was het mogelijk om dit te gebruiken voor b.v. de aanschaf van een wasmachine of andere consumentenzaken. vanaf 2009 is er ook geen fiscale aftrek meer aan de orde voor de natura-uitvaartverzekeringen bij de buitengewone lasten. 


het is ook mogelijk om voor bepaalde tijd een overlijdensrisicodek-king af te sluiten. deze is veel goedkoper maar keert niet uit op einddatum, alleen bij overlijden binnen de afgesproken periode. het is immers een risicodekking: het risico van overlijden.                    de premie kan alle jaren c.q. maanden hetzelfde blijven. het is wel van belang dat de einddatum goed wordt gekozen, immers als de verzekeringsperiode loopt tot b.v. 70 jaar en je komt te overlijden met 75 jaar, dan keert de verzekering niet meer uit.


bij een natura-uitvaartverzekering wordt door jaarlijkse minimale premieverhogingen aangepast aan het prijspeil van de te maken kosten. bij een natura-uitvaartverzekering wordt alles door de betreffende maatschappij volledig geregeld.


in alle gevallen geldt: als je niet genoeg financiën hebt om een uitvaart te bekostigen, dan zul je toch een alternatief moeten kiezen. zelf sparen is mooi, maar levert op korte termijn niet voldoende op om een uitvaart te kunnen betalen.


vertrouwende je met deze informatie van dienst te zijn.