Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aquarius
aquarius - 30-04-2009 19:01:05
Geldzaken & Recht

Verkopers verlaten het huis niet

bij de overdracht van een appartement maakt je notaris een akte van levering op. die moet daarbij een uitgebreid onderzoek doen naar de beschikkingsbevoegdheid van de verkoper en naar eventuele verplichtingen die aan het appartement zijn verbonden. verder ziet de notaris erop toe, dat zowel de verkoper als de koper voldoen aan de verplichtingen van de koopovereenkomst. door tussenkomst van de notaris wordt er tevens voor gezorgd dat de verkoper het verkochte volgens afspraak, zonder hypotheek of beslag, tijdig levert, en dat de koper de koopsom op tijd bij hem stort.


neem dus kontakt op met je notaris en leg hem/haar een overzicht van de extra gemaakte kosten voor ( liefst met omschrijving en bewijzen - de noatris zal zelf ook extra kosten in rekening willen brengen door alle, niet nagekomen afspraken). als het goed is heb jij de koopsom al overgemaakt naar de rekening van de notaris, daar kan je dus geen bedrag meer op inhouden.


ik duim vrijdag voor je!