Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 01-05-2009 20:50:15
Geldzaken & Recht

Verkopers verlaten het huis niet

Een oplossing: laat de notaris de eerste volgende keer dat de verkopers niet leveren/niet op komen dagen een akte van non-comparatie opstellen. deze akte is je sleutel naar succes voor de rechter. laat het proces via je rechtsbijstandverzekering lopen (als je die hebt). de kosten voor die akte komen voor rekening van de verkopers.

je kunt met die akte naar de rechter stappen en levering afdwingen via een kort-geding. de rechter kan dan de verkopers veroordelen om mee te werken en bij niet meewerken, mag zijn vonnis gebruikt worden om de akte te tekenen. met een grosse van die akte (vraag hierom bij de notaris) kun je de woning betreden en laten ontruimen. neem wel meteen nieuwe cilinders mee voor de sloten.

helaas zul je dus wel de gang naar de rechter moeten maken, maar de verkopers kunnen veroordeelt worden in de proceskosten.