Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
speurneus - 07-05-2009 10:09:43
Geldzaken & Recht

Mag deurwaarder zomaar ontruimen ondanks afspraak

in aansluiting op het antwoord van vladja, stuur, terstond, een aangetekende brief naar de deurwaarder-persoonlijk en een aangetekende brief, met dezelfde tekst, naar de  woningeigenaar (directeur-persoonlijk).


voorzie deze brieven van alle schriftelijke bewijzen/afspraken, die betrekking hebben op de eerdere met de deurwaarder/eigenaar woning, gemaakte overeenkomst(en)/afspraken.


vraag in de brieven waarom er nu toch besloten is tot ontruimen, zulks in strijd met eerder afspraken! 


stel in de brieven deze deurwaarder/woningeigenaar aansprakelijk voor alle (buitengerechtelijke) kosten die door deze ontruiming worden veroorzaakt.. 


verzamel, tussentijds, zoveel mogelijk bewijzen. is er iemand bij de gesprekken geweest, die als getuige kan optreden?


eis van de deurwaarder schriftelijk antwoord binnen een redelijke termijn (b.v. twee weken). gebruik daarbij de briefdatum als startpunt voor die termijn.


verzendt de aangetekende brief via tnt. op de site van tnt is de weg/acceptatie van een brief te volgen. kopieer dit verhaal en bewaar dit als bewijs.


voor dat je de brief verstuurt, maak van de adressering/verzending (voorkant brief) een kopie. zet tevens met grote letters op de enveloppes: "spoed"! bewaar dit als bewijs.


bij ontruiming, tegen de wil van de bewoner, is aanwezigheid/bevel van een (hulp)officier van justitie vereist!


toon, eventueel, deze politie(officier) de gemaakte afspraken.


doe vanaf nu verder alles schriftelijk af.


telefonische afspraken zijn moeilijk te bewijzen. soms zijn aan de andere kant van de lijn meerdere luisteraars aanwezig, die als getuigen kunnen worden ingezet.


succes,


sterkearm