Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

poltol
poltol - 10-05-2009 14:50:37
Geldzaken & Recht

Pinnen onder bedreiging

Hoax - pincode achterstevoren invoeren


hoax is een engels woord voor nep, bedrog, oplichterij en dus een nep e-mailbericht. een hoax over het feit dat als je achterstevoren je pincode invoert de politie gealarmeerd wordt.

andere hoax berichten kun je bekijken via de overzichtspagina.

<--hoax-->een transactie aan een geldautomaat ... zeer belangrijk!
deze kleine informatie kan van groot nut zijn ...

indien u ooit gedwongen wordt om geld af te halen aan een geldautomaat om daarna te overhandigen aan uw belager, weet dat als u uw pincode achterstevoren inbrengt (b.v. indien uw code 1234 is , dient u 4321 als code in te tikken).

de machine erkent dat u de code met opzet achterstevoren hebt ingevoerd. u krijgt inderdaad het geld maar tegelijkertijd wordt de politie verwittigd dat u bedreigd of bestolen wordt.

de politie kan u in dit geval dus te hulp komen. deze nuttige informatie werd via de tv vrijgegeven en het blijkt dat slechts weinig mensen hiervan op de hoogte zijn.

daarom is het raadzaam om dit bericht door te sturen.
<--hoax-->