Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kenwel2
kenwel2 - 11-05-2009 17:32:06
Computers & Telefonie

Waar moet je opletten bij aanschaf scootmobiel?

ben het absoluut volstrekt oneens met de stelling van geer, als een geneeskundig onderzoek plaatsvindt, en de geneeskundige adviseur vindt het o.a nodig een goed geveerde en daarmee ook duurder model scootmobiel te krijgen, dan komt die er, er zit wel degelijk heel erg veel verschil in een scootmobiel hoor! google maar eens even wat. wat de meeste gemeenten wel doen, is je, als er een voorradig is, tweedehads scootmobiel die uit het depot komt, deze scootmobielen worden geheel goed afgeleverd aan een gebruiker, alsook dat je van te voren duidelijk en goed de informatie, alsook een proefritje krijgt, kortom, er wordt in alle gevallen een passende oplossing voor je gezocht. een scootmobiel kan wel 15 jaar meegaan, het ligt er maar net aan, hoe en waar, en hoe intensief zo'n scootmobiel is gebruikt, bij de een staat de scootmobiel meer in de stalling als bij de ander, er zijn mensen, die geheel afhankelijk zijn van zo'n scootmobiel, ja,dagelijks, dan is zo'n scootmobiel (logisch) weer eerder 'op' , en er zijn wel degelijk goede scootmobielen, winner, trophy, luna, sterling..noem ze maar op! voordeel van zo'n voorziening via de wmo is, dat je er zelf verder geen kopzorgen over hoeft te maken, voor wat betreft onderhoud, verzekering, defect etc. ga je zelf zo'n scootmobiel aanschaffen, dan heb je die extra kosten ook nog eens. wat ik mij wel afvraag: is het, gezien de leeftijd van 93, wel echt verstandig om deze beste man nog op een scootmobiel rond te laten toeren? maar dat is een afweging die joskaa moet maken, de een is met 93 nog geheel mobiel, inclusief een rijbewijs, de ander kan niet of nauwelijks nog reageren. je zult het heel erg goed moeten afwegen, want, er gebeuren heel veel ongelukken met die scootmobielen.....je komt ze ook op de vreemdste plekken tegen, soms moet je aan de kant springen, komt er weer een met een vaart van zo'n 15km in een druk winkelcentrum 'aangescheurd', en maar toeteren....of je maar vlug wilt worden.....regelgeving: in de wet is er eigenlijk niet zoveel over geregeld, de meeste gemeenten hebben hiervoor een zg. gedoogbeleid...echt goed geregeld is het in de meeste gevallen niet, ook lessen met zo'n scootmobiel schieten er vaak bij in, of het wordt nog geeneens gedaan, ja, een keer bij de leverancier een rondje op het plein, verder niets, vaak dan..


ik wens alle scootmobielers veel scootplezier nog! het is een goed hulpmiddel, en ook goed dat deze voorzieningen er zijn, laat dat voorop staan!


gr. henri