Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-05-2009 17:45:54
Vrije tijd & Tuin

Zout water & fotorolletje

Als een (analoge) fotocamera met water in aanraking is gekomen, in uw geval zout water) dan was er de raad van de camerareparateur henk meinema (werkte voor alle bekende fotografen zoals paul huf, ed vd elsken om die camera met water en al naar hem )een goede fotocamerareparateur te brengen.
zo'n specialist kan dan nog het een en ander redden.
maar.......... eenmaal lucht erbij dan is ook die optie nauwelijks meer aanwezig.
bovendien moet zo'n camera het ook waard zijn natuurlijk!eenmaal die camera gered met olie-achtige spoelvloeistof dan is vaak ook het filmrolletje nog te redden.

ik begrijp dat u die fotocamera al uit het onderwaterhuis heeft gehaald en het filmpje probeerde los te krijgen.
ook dat moet men niet doen!
om (in het donker = lichtdichte zak/afgeplakte wcdeur en 10 minuten op de wc kijken of er ergens nog licht doorkomt. dan met een opener (van bierflesjesdop o.i.d. ) de zijkant verwijderen en het rolletje dat daaruit komt in de ontwikkeltank wikkelen.
(let op dat het plakbandje waarmee die film vastzit niet in één keer losgetrokken mag worden )= vonken!) maar rustig aan.
met dat geheel naar de goede fotozaak

maar ja, een verhaal uit de oude doos want hoewel filmgevoelig materiaal (ook zw/w)heus nog wel verkrijgbaar is zijn het alleen nog maar die ouwe specialisten/analoogliefhebbers die daar nog mee werken.

waar is die tijd gebleven? durst? meopta? ilford hp4 en langzaam ontwikkelen met promicrol? (= opwaarderen tot wel 36 din!)

deze vrije vogel heeft dit allemaal nog meegemaakt!
oud he.