Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

defries
defries - 13-05-2009 20:20:13
Huishouden & Energie

Aanbouw buren

Normaal gesproken is hiervoor een aanvraag bouwvergunning door de burenb ingediend. de aanvraag wordt als regel gepubliceerd door de gemeente, maar dat heeft u kennelijk gemist. toets is dan of de plannen aan het bestemmingsplan voldoet. voldoet de aanvraag dan heeft u weinig voeten om op te staan en kon u geen bezwaren indienen. wel als de bouwvergunning is afgegeven, dan kunt u binnen 6 weken na afgifte bezwaar aantekenen. ik ken uw situatie niet, maar de kans op succes lijkt mij theoretisch.
het was echter niet minder dan normaal gebruikelijk geweest, als de buurman eerst (voor alle formele processen) zijn plannen met u besproken zou hebben, dan had u langs die weg en mogelijk met meer succes uw bezwaren kunnen opperen. aangezien dus kennelijk de verhoudingen al niet zo waren , dat u gekend werd in de plannen, zou ik niet nalaten toch proberen mijn belangen voor elkaar te krijgen.
overigens planschade gaat uit van wat er mag (bestemmingsplan) en niet van wat er is.
als de uitbreiding niet aan het bestemmingsplan voldoet, dan had u tijdens de procedure fase al bezwaar aan moeten tekenen. ook deze zaken zijn tijdig gepubliceerd.
't is jammer maar het blijft voortdurend een zaak van allert zijn.
vooral veel succes.