Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaartendraak - 18-05-2009 14:00:40
Auto & Vervoer

Controleurs in burger

nee, uiteraard vertrouw ik niet blind op een uniform en je zou wel volkomen gestoord zijn als je je portemonee zomaar een een agent geeft omdat die in uniform staat.


maar wat ik bedoeld is: vroeger liepen de controleurs ook in burger, maar er waren altijd minstens 2 controleurs in uniform bij. dat ze tegenwoordig in burger in de metro zitten is logisch, dat is de beste manier om zwartrijders te pakken, hoewel ze beter het inchecken bij de liften op een andere manier kunnen regelen, maar goed, dat is het stomme van de chipkaart. in de bus kun je er ook mee zwartrijden, voorin check je in, je moet 6 haltes, maar bij halte 2 check je al uit, rij je 4 haltes zwart mee.......


maar dat was dus wat ik mij afvroeg, vroeger moesten er altijd een paar in uniform mee, tegenwoordig accepteren we het gewoon dat ze in burger lopen. dat ik een boete zou krijgen vanwege oponthoud omdat zij mij niet afdoende kunnen bewijzen dat ze werkelijk bij de ret werken slaat nergens op, dan lopen ze maar mee naar het uitcheckpoortje en dan kunnen zie op de display zien dat ik niet zwart gereden heb, hoeven ze mijn kaartje ook niet tegen dat apparaatje te houden. zie ook vaak dat ze die kaartjes uit de handen van de reizigers pakken om te controleren, dat hoef je ook niet goed te vinden, die van mij geef ik echt niet uit handen, is mijn eigendom.