Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-05-2009 02:22:21
Huishouden & Energie

Zijn er ook betrouwbare merken?

kan je zeker adviseren maar je zult er niet vrolijk van worden. a-merken bestaan enkel door reclame en merkgebonden kwaliteit. in normaal nederlands; a-merken doet de consument denken dat de kwaliteit beter is en er zo dus meer gevraagd kan worden. en hoewel uit allerlei testen al zolang a-merken bestaan de apparaten niets beter scoren dan veel goedkopere alternatieven blijft de consument denken dat a-merk beter is omdat dat status geeft. en de winkel die witgoed verkoopt doet gewoon mee omdat ook zij het meeste geld verdien op a-merken.


het probleem is dat heel veel a en b merken uit dezelfde fabriek komen. ben in milaan geweest en daar maken ze wasmaschines voor zanussi/aeg en bauknecht. en de b-merken kwamen van dezelfde productielijn.


ik heb gewerkt bij een witgoedbedrijf bij reparatie. wasmachines gingen kapot en onderdelen vervangen bij een miele was standaard veel duurder dan exact hetzelfde onderdeel vervangen van bv een whirlpool. enkel en alleen omdat miele zo slim is geweest de consument te laten geloven dat ze het beste zijn. de top kwa kwaliteit en service.


ik kan uit ervaring ronduit zeggen dat dit onzin is.