Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 20-05-2009 13:38:11
Auto & Vervoer

Controleurs in burger

hey kaartendraak,


u zei:


"vandaag had ik voor het eerst controleurs in de metro die geheel in burger gekleed waren, het waren net schoolkinderen van een jaar of 18".


zucht, soms is het ook nooit goed! dan te jong dan weer te oud... leeftijd zeg natuurlijk helemaal niets of u met een oplichter te maken heeft of niet.


overigens: een (ret) kaartcontroleur; boa genaamd, is een opsporingsambtenaar met beperkte opsporingsbevoegdheden.


als deze opsprongingsambtenaar in burger vervoerbewijzen controleert is hij wettelijk verplicht om ongevraagd zich ten alle tijden te legitimeren bij een kaartcontrole!


dit geldt trouwens voor alle nederlandse opsporingsambtenaren die in burger gekleed zijn.


en ja, u mag als u het niet vertrouwd vragen om politie. u moet dan niet gek opkijken als u wordt aangehouden en u vervolgens wordt voorgeleid op een politieburo. als u bent aangehouden dient u wettelijke de aanwijzingen op te volgen van de kaartcontroleur. het kost u slechts (veel) tijd, maar het is wettelijk niet strafbaar als u een politieambtenaar wilt zien.


maar wilt u de controle op vervoerbewijzen wel ernstig! belemmeren/vertragen als u zelf wel betaald heeft?!


niet slim, want de tijd dat de ret-controleur met u bezig is kan hij geen andere mensen comtroleren!