Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

peedee
peedee - 22-05-2009 19:35:20
Auto & Vervoer

Controleurs in burger

@kenwell: je hebt gelijk. het eerste antwoord was bijna goed. het antwoord is inderdaad: ja-ja-nee.


het eerste antwoord is deels onjuist vanwege de toevoeging. namelijk het schuine deel: " -mogen zij zomaar controleren zonder enige ret pipo erbij in uniform? antwoord: ja! na legitimatie, zowel van hun zijde, alsook de uwe." zoals al gezegd hoeft een toezichthouder zich alleen op verzoek te legitimeren.


mijn herhaling was nodig omdat het verschil tussen een toezichthouder en een opsporingsambtenaar kennelijk niet duidelijk is. dit zijn twee heel verschillende functies met verschillende bevoegdheden. best lastige materie om in een keer te snappen. zeker als je bedenkt dat veel toezichthouders ook boa zijn... ik weet zeker dat er op internet veel informatie over dit verschil te vinden is, dus wijd ik er maar verder niet over uit..