Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-06-2009 23:25:08
Voeding & Gezondheid

Slecht ervaring met advies- en meldpunt kindermishandeling

@vkonijn,


om hmet het laatste van jou te beginnen: het ligt niet alleen aan de " regeltjes van rouvoet". wat dacht je van voormalig staatssecretaris ross (cda). die hele bureaucratische handel moet - zoals ook weer uit jouw verhaal te herleiden valt - eens op de schop.


nederland schijnt zo`n beetje het enige land in de westerse wereld te zijn waar eerst dusdanig ernstige toestanden moeten gebeuren dat de politie er aan te pas moet komen o.i.d. en dan is het vervolgens al te laat. een dan hebben we nu weer het jaarlijks terugkerend fenoneem van gescheiden ouders, die hun kinderen en zichzelf (en mogelijk de ex-partner) om het leven brengen; zgn. " om samen te sterven". dit soort zaken moet m.i. niet meer bekend worden gemaakt in de media, want je ziet ieder jaar een poosje hetzelfde patroon.


het enige dat we kunnen doen is melden bij de huisarts van het betrokken gezin (is dus geen garantie gezien bedreiging) en als het echt uit de klauw loopt de politie bellen. en dat ze het andere kind laten zitten: te gek voor woorden. maar ik zou verder echt niet weten bij welke instantie je verder nog terechtkunt met dit soort dingen: slachtofferhulp misschien?


ons land kan en moet een voorbeeld nemen (in dit geval!) aan de usa. als je ziet in de dr.phil show hoe daar wordt opgetreden als er sprake kan zijn van kindermishandeling/misbruik. maar ook dat heeft weer zijn keerzijden. en verder weet ik het - eerlijk gezegd - ook niet meer.


met vriendelijke groet,


corry