Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pa
pappakraai - 10-06-2009 12:17:50
Computers & Telefonie

Ventilator maakt veel lawaai

Nee, als er standaard een fan op je koeler zit, moet je niet zonder gaan draaien, schreef iemand anders ook al
heel veel fans zijn tegenwoordig temperatuurgeregeld, danwel met een geïntegreerde sensor, danwel eentje op het moederbord of de grafische kaart  waar ze op zitten.
als de temperatuursensor een hoge temperatuur meet, stuurt hij het toerental omhoog.
als je, zoals ik wel eens heb gehad, de sensor op je graka hebt zitten, en door transport je koelblok (aluminium of koper blokje met koelribben waar die fan dan weer op zit) is losgekomen van de chip(s) die hij moet koelen (die zit "geplakt" met dun dubbelzijdig tape of een speciaal soort vet dat warmte geleidt (koeltape of koelpasta), en hangt dan nog met klemmetjes door de printplaat) dan meet de sensor zeker als je spelletjes gaat spelen of film kijken al gauw een hoge temperatuur omdat de chip zijn warmte niet kwijt kan en stuurt hij de fan harder aan, maar omdat het warmtecontact tussen chip en koelblok weg is helpt dit niet.. ik zou het eens daar gaan zoeken
(misschien kun je softwarematig eens naar de temp. van je gpu kijken?) je hebt nog geen problemen tijdens het gamen? (zwart scherm?)