Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-06-2009 15:57:43
Voeding & Gezondheid

Slecht ervaring met advies- en meldpunt kindermishandeling

hallo vkonijn,


"en weet je wat me daarbij ook zo op valt ?? dat het zeer veel christelijke pleeggezinnen zijn.


kinderen zijn het slachtoffer in dit systeem, het enige wat de regering doet, is nog meer geld erin pompen, om de wachtlijsten weg te werken." einde citaat van jou.


allereerst: waarom zou het cda hier niet genoemd mogen worden?


ten tweede: er zijn meer bibliebelts verspreid over het hele land vanaf de kop van overijssel tot in zeeland toe. deze gemeenschap is dus heel besloten: en je krijgt er niet zo gauw een vinger achter, vooral bij de orthodoxen niet als je begrijpt wat ik bedoel. deze is nog de laatste zuil in nederland met eigen scholen e.d. om niet " in de verleiding te komen met de grote boze buitenwereld". desalniettenemin maakte het reformatorisch dagblad een hele tijd terug er wel een item over dat kinderen uit hun gezinnen meet bij pleegouders terechtkomen. ze weten het dus wel, maar de bedreiging van de buitenwereld is te groot, dus houd je de deur op slot. het amk en bjz zitten dus ook klem en bestaan wellicht regionaal of plaatselijk ook uit dezelfde " soortgenoten" schiet mij in eens te binnen. hret ergste kan nog het volgende zijn. ik ken iemand die van de gereformeerde gemeente is. hij haalt naar mij toe het persoonlijke en zakelijke door elkaar door mij op mijn verleden te wijzen " om zijn woorden kracht bij te zetten". ik heb hem dus moeten vertellen dat je dit bij een getraumatiseerd iemand door mishandeling nooit mag doen. het antwoord dat ik kreeg was onthutsend en alleszeggend:" ik weet niet wat mishandeling is en ik kan me er geen voorstelling van maken". ik weet niet wat ik hierbij moet denken. wel weet ik uit eigen ervaring dat je dus helemaal gehersenspoeld kunt worden vanuit gereformeerde kant: ik heb dit in mijn puberteit ondervonden.


ik hoop voor jou dat deze bijdrage voor jou de zaak wat inzichtelijker maakt waarom het in jouw gebied wellicht zo moeilijk is en zo moeizaam gaat. en anders " zie"  ik je wel weer; ik ga nu naar buiten met dit klamme lappenweer!


groetjes, corry