Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-06-2009 21:52:10
Voeding & Gezondheid

Slecht ervaring met advies- en meldpunt kindermishandeling

@@@


gelezen:


ook wanneer het amk naar aanleiding van uw melding onderzoek gaat doen naar de situatie van een kind, kunt u anoniem blijven. anoniem betekent dat het amk uw naam wel kent, maar niet bekend maakt bij de ouders. ook in het dossier is geen informatie te vinden over de melder. het amk wil wel uw naam weten om u op de hoogte te kunnen houden van het verdere verloop van het onderzoek. het amk zal uw naam beslist niet aan de betreffende ouders doorgeven. wel heeft het amk de naam van het kind en het gezin nodig.


unquote.


meer onzin in 1 alinea, heb ik zelden gelezen. je moet er zonder meer vanuit gaan dat zo'n onprofessionele organisatie als het amk, de persoonsgegevens van de aanmelder niet anoniem houdt en wel bekend zal maken aan andere hulpverleners die er geen enkel belang bij hebben om de persoonlijke gegevens niet te misbruiken. en waarom zou je als melder op de hoogte moeten worden gehouden van de voortgang van het onderzoek. dat is een kulreden waar niemand op zit te wachten. het enige wat telt is immers dat de mishandelingen ophouden. kortom ik zou me wel drie keer bedenken om het amk in te schakelen. tegenwoordig word je bij wijze van spreke voor 1 euro in een land met deze rechters nog de keel doorgesneden en krijgt de dader een werkuren straf van 80 uur schoffelen! dan maar het zoveelste beschadigde kind, het zij zo.


met vriendelijke groet, readac.