Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 12-06-2009 01:03:20
Computers & Telefonie

Ventilator maakt veel lawaai

Dag leyawin,

ik zie dat je over contactspray schrijft. gebruik dat niet, want je houd een vettige smurrie over waar zich stof op vastzet. je komt er mee "van pissebed in kakkebed"!

voor mensen welke wel eens contactspray (willen) gebruiken:

contactspray zoals kontakt 61 van kontaktchemie is prima in situaties waar geen stof bij kan komen. bijvoorbeeld regelbare weerstanden (volume regelaars welke kraken) en andere sleepcontacten waar een kapje over zit.
het is alleen een contactvuil oplossend middel. als je het goed doet dien je het contactvuil na oplossen/losweken af te voeren met isopropanol (=isopropyl alcohol) of kontakt wl, ook van kontaktchemie.

zelf gebruik ik het ook wanneer de sleutel van mijn auto een beetje stroef in het portierslot gaat. het afdichtschuifje schuift dan weer soepel en de sleutel gaat er weer soepel in.

smeren van een fannetje aan èèn kant heeft geen zin. er zit aan weerszijden van het rotortje een glijlagertje. dit zijn sinterlagertjes. die moeten dus elk behandeld worden. het fannetje moet dan dus uit elkaar. dat kan, maar is wel priegelwerk.

het beste smeren is om deze lagertjes eerst met spoelolie of terpentine schoon te maken, dus het oude, droge vet weg te halen. daarna zijn de lagertjes "royaal" te olieën met een olie die bij 75 graden niet snel uitdroogd. naaimachine en fietsenolie is om langzaam draaiend spul te smeren. de rode shell pdp61, ook telexolie genaamd, is daar zeer goed voor en heeft ook de juiste viscositeit.

wanneer de witte pasta tussen processor/transistor en koellichaam uitgedroogd is, dan moet je die eerst goed weghalen en dan dun verse koelpasta op èèn zijde aan te brengen alvorens het koellichaam weer te monteren. koelpasta is te verkrijgen in tubetjes bij elektronica zaken.

hardware error man.