Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 12-06-2009 18:11:46
Geldzaken & Recht

En/en rekening, consequenties voor de belasting?

zoals marcel75 al schreef heeft een en/of-rekening voor de belastingen (succesierechten, inkomstenbelasting e.d.) geen enkele consequentie.


 


jouw woorden.


 


1. marcel had het niet over successierechten, maar de inkomstenbelasting


 


2. een en/of-rekening valt voor een deel wel degelijk onder de successierechten (= belasting), namelijk voor dat deel dat de overledenen heeft ingebracht.


 


3. een veklaring van erfrecht is niet nodig als het gaat om een langstlevende erfenis volgens de nieuwe wet op het erfrecht (2003) waarbij de overgebleven partner kan aantonen dat de partner overleden is (kopie van het uittreksel uit een overlijdensakte) en kan aantonen dat er sprake is van een huwelijk. bij vererving van moeder op zoon is daar geen sprake van. zoon zal moeten aantonen, dat hij


 


of de enige erfgenaam is (verklaring van erfrecht)


 


of dat hij gemachtigd is door de erfgenamen om de zaken af te handelen (verklaring van erfrecht, waarin tevens de machtiging is opgenomen = 2 vliegen in 1 klap = is goedkoper bij de notaris).


 


vladja