Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kenwel2
kenwel2 - 15-06-2009 11:58:31
Elektronica & TV

Smartkabel

aanvullend aan kieftenbelt: de scartkabel zal langzamerhand tot het verleden gaan behoren, zeker als je echt digitaal gaat kijken....dit is wat een hdmi kabel wel kan, namelijk de hogere resoluties beter verwerken, alsook kunnen verweken:


zoals de term al doet vermoeden, wordt er bij digitale televisie digitale signalen naar de tv gestuurd in plaats van analaoge . het resultaat hiervan is dat de digitale audio- en videosignalen kwalitatief vele malen beter en scherper zijn dan analoge signalen. u kunt het verschil enigszins vergelijken met het verschil tussen een cassettetape en een cd. zo kan analoge signaal verstoord worden en daardoor kan er ruis optreden in het beeld of in het geluid, dit is bij digitale televisie eigenlijk niet mogelijk. het voordeel van digitale televisie is dat het beeld en geluid zo goed als ruisvrij is, wanneer er toch teveel ruis op treed in het signaal zal het beeld en geluid volledig wegvallen, dit zal niet zo vaak voorkomen. zoals bekend is de kwaliteit van digitaal beeld vele malen beter.(kabels en meer..)


 


succes verder.


 


henri