Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 16-06-2009 00:23:32
Auto & Vervoer

Ruit reparatie

Dag chino,

op mijn groene kaart staat: carglass voor ruitschade. dus belde ik dat nummer.
de eerste ruit welke bij mij (voor de deur) vervangen werd was de ruit van de achterklep van mijn hatchback, door carglass. de joker welke ze stuurden kende zijn vak niet. hij maakte bij het verwijderen van de oude ruitkit een diepe kras in de lak en na het plaatsen van de ruit wilde hij druk zetten op de ruit. hij spande 2 spanbanden met ratel om de klep met de ruit, plaatste een verhoging op de ruit onder de banden en trok de banden aan. nee, de ruit knapte niet onder de druk, doch de zijranden van de achterklep werden 2 cm naar binnen gedrukt. na ontspannen veerde bijna 1 cm terug. voor die ruit heb ik, ondanks dat ik de schade zelf veroorzaakt had, alleen eigen risico fl. 150,- hoeven te betalen (wa+) en kreeg fl. 100,- voor de kras. dus moest nog fl.50,- betalen.

door deze slechte ervaring met carglass, wilde ik die niet meer aan m'n auto hebben.

bij een gebarsten voorruit kreeg ik contact met zo'n "tentjesman" van auto focus. staat o.a. bij makro, ikea en multimate hier ter plaatse. hij zei: ondanks de carglass opdruk op de groene kaart, doe ik het voor €36,- en je zult van mij of de verzekering geen rekening zien. hij verving mijn getinte voorruit en ik heb geen rekening gezien.
jaren daarna weer een barst in de ruit. weer naar gerard (ben er best tevreden over), afspraak gemaakt en op tijd voor de apk de ruit vervangen. kosten: €37,50. ik kreeg van beide ruiten alleen een kopie van de rekening welke naar de verzekering was gegaan. hij heeft zonder problemen geld van mijn verzekering ontvangen.

ik laat me zonder premievermindering toch niet meer door de verzekering sturen naar een charlatan. ik maak zelf wel uit met wie ik zaken wil doen.
m'n auto is toch mijn troetelkind en voor je troetelind heb je toch vrijheid van artsenkeuze! nietwaar grindweg?

dus laat je niet voor het grote gewin van je verzekering als speelbal gebruiken.

h.