Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-06-2009 21:33:40
Huishouden & Energie

Muur van een huis onder de aarde waterdicht maken

Grind laat snel water door naar de bodem. pak een grondboor en maak om de 50 cm een gat tot 1,50 - 2,00 m diep en stort dat vol met zand en grind. het water wordt nu sneller naar de bodem afgevoerd.

als u het perse bouwkundig wil aanpakken dan is de eerste vraag wat het bouwjaar is van de woning en of er destijds ook trasraamklinkers zijn toegepast voor de lagenmaten beneden maaiveld. vroeger werden de binnenmuren van een steens muur beneden maaiveld (kruipruimte of kelder) vrijwel altijd vertind (aansmeren met cementspecie). na vrijgraven eerst bekijken of het probleem al te verhelpen is door de opengebarsten voegen te herstellen. de wand en vloeraansluiting kan ook het probleem vormen. injecteren kan dan de oplossing vormen. tegenwoordig zijn de wanden onder maaiveld met bitumen waterdicht gemaakt.