Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-06-2009 00:51:53
Huishouden & Energie

Muur van een huis onder de aarde waterdicht maken

Beste doetinchem,
ik lees heironder dat uw huis uit 1996 stamt. dan is het volkomen normaal dat onder maaiveld dezelfde baksteen is toegepast. de moderne baksteen en de toegepaste specie is van een dermate kwaliteit dat een trasraam niet meer nodig is. een moderne baksteen is belsist niet zacht. dat tegenwoordig bitumen zouden worden toegepast is absouluut niet standaard en overbodig. in uw woning zult u dat haast zeker niet aantreffen.
uitgraven is niet nodig: het metselwerk zal een standaard aansluiting op de funderingsbalk hebben waar verder niets bijzonders aan te zien zal zijn.
wat u de wanden van uw kruipruimte noemt, zijn in werkelijkheid de funderingsbalken.
het vocht zal zeer waarschijnlijk een combinatie zijn van condensatie op het beton en onvoldoende ventilatie van de krupruimte. controleer of de ventilatieroosters volledig vrij zijn.
tevens betreft uw inspectie slechts een momentopname. grote kans dat u bij een volgende inspectie een geheel andere situatie aantreft.
af en toe een beetje vocht is absoluut niet erg. pas wanneer er plassen in uw kruipruimte blijven staan, kan er van een probleem worden gesproken.

daarnaast heeft het geen enkele zin iets op de gevel te smeren. uw woning heeft immers een spouwmuur.