Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 17-06-2009 10:55:52
Huishouden & Energie

Hoe krijg ik mieren uit keuken en woonkamer ?

Dag afas,

mieren zijn nagenoeg zo georganiseerd als bijen en wespen. ze gaan alleen daar in grote getale naar toe waar een voedselbron is. dat kunnen eiwitten zijn zowel als zoetigheid. eiwitten halen ze uit dode of bijna dode insecten en dieren zoals muizen. zoetigheid door gemorste suiker of glucose.

wanneer ze eenmaal wat gevonden hebben seinen ze elkaar in en blijven komen en gaan in steeds grotere getale tot er echt niets meer te vinden is. daarnaar blijven ze heel lang doorzoeken in de buurt waar ooit wat gevonden is. geliefde plekken zijn aanrechten, aanrechtkastjes en keukenvloeren. wanneer daar ook zoetigheid gemorst is, niet met heet water goed opgeruimd en een paar maal nagesopt, dan ben je aan de beurt.

je moet de voedselbron opsporen. kijk waar ze naar toe en weer terug gaan. ga dan als volgt te werk:
1.  daar is de voedselbron en ruim die minutieus op.
2.  zuig met de stofzuiger met kierenzuiger op de slang alle mieren op die je vind vanaf de voedselbron tot waar ze binnenkomen. wanneer je ze zoveel mogelijk verzameld hebt doe je de stofzak in een plastic zak en knoop die dicht. hup, in de kliko/otto.
3. sop met heet water en zachte zeep de wijde omgeving èn het spoor waarlangs ze liepen zo nauwkeurig mogelijk.
4. zet uit voorzorg een mieren lokdoosje (drogist) daar waar ze binnenkwamen.
5. zoek het (de) nest(en) op en strooi wat mierenpoeder (drogist) bij droog weer rondom de ingang(en) daarvan. de de poeder eventueel af zodat het niet weg kan waaien/regenen.

het is al met al een nauwkeurig werk en poetsen is niet ieders hobby, doch hoe preciezer je bent hoe eerder je voorgoed verlost bent.

hardware error man.