Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

weetnietveel
weetnietveel - 03-07-2009 13:22:47
Voeding & Gezondheid

Hoe houd ik friet tijdens het eten knapperig?

Verse patat van zelf gesneden aardappelen;

let er als eerste op of de aardappel wel geschikt is voor patat, grote bonken/binten zijn nog altijd het beste.

schil de aardappelen en snijd ze in niet al te dikke reepjes. spoel ze zeker drie keer in schoon water zodat het overtollige zetmeel verdwijnt. als er teveel zetmeel in de aardappelen achterblijft gaat het erg schuimen waardoor je ook geen krokante frites krijgt.
bak de patat voor, bij voorkeur in zonnebloemolie, op een temperatuur van 160 graden. schud de patat en als het ritselt zijn ze goed voor gebakken. gooi ze in een vergiet en laat afkoelen niet afdekken. om af te bakken olie verhitten tot 180 graden en de patat afbakken. op deze manier blijven ze knapperig, ik doe het zo al ruim 35 jaar.
als je een grote hoeveelheid moet maken dan zit er niets anders op om in porties te bakken. als je hete patat op eerder gebakken patat gooit worden ze ook zacht.

probeer maar en veel succes.
gerda