Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

welcome
welcome - 03-07-2009 13:35:04
Voeding & Gezondheid

Hoe houd ik friet tijdens het eten knapperig?


vroeger op school leerden wij dat we de frites een dubbel frituur proces moesten geven, eerst blancheren op 140 graden, dan afkoelen, liefst in de koelkast en bij het afbakken moest dat op minstens 180 graden gebeuren. maar er is nog een vitaal punt, je moet minstens 3 liter olie in de frituur hebben, anders wordt de olie te koud en wordt de olie in de frites opgezogen in plaats van het te "sealen" bij de hogere temperatuur. dit gebeurt sneller met bevroren frites. dan moesten wij er ook altijd zout op doen om de olie te "drogen". dan de olie is ook een ander punt wij moesten arachide olie gebruiken vanwege de hoge temperatuur die het kan bereiken en kwaliteit. maar ja, velen schrikken nu van de prijs, maar kwaliteit kost geld, ook is de olie veiliger door het hogere brand punt, wat bv bij olijfolie veel lager ligt.