Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
reinder1 - 03-07-2009 13:52:13
Voeding & Gezondheid

Hoe houd ik friet tijdens het eten knapperig?

zeker een grapje om de friet terug in het vet te gooien als ze eigenlijk zijn afgebakken! ze worden onnodig vet en friteszaken doe dit alleen maar om niets weg te hoeven gooien en puur voor de winst. frites wordt nu eenmaal zacht op een gegeven moment als ze in papier,schaal,pan of noem maar op zitten. gebakken frites in een verpakking creeert door de warmte condens en dit water trekt in de patat. daarom duurt het langer als ze open en blloot op het bord liggen voordat ze de knapperigheid hebben verloren. het beste is op 180 meteen afbakken niet in 2 keer. in niet te grote hoeveelheden. en direkt eten. je kan beter tussendoor een keer wat extra frites bakken dan alles in een keer. gooi zeker de frituurmand niet helemaal vol, want ook dan wordt de frites slap door de hoeveelheid vet die er in trekt omdat het frituurvet of olie te snel afkoelt en de frites niet meteen dichtschroeit. friteszaken hebben grote frituurpannen waar ze in bakken omdat ze grote hoeveelheden tegelijk kunnen bakken en door de hoeveelheid van de olie of vet niet te snel afkoelt. je ziet wel dat frites bakken niet zo makkelijk is als lijkt.


gouden tip voor lekkere frites: spelen met de patat, daarmee wil ik zeggen, de friet telkens opscheppen tot net boven de olie en al schuddend met de friturschep terug in het vet laten vallen.dan worden ze pas echt knapperig.


gr reinder