Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 03-07-2009 18:11:46
Voeding & Gezondheid

Hoe houd ik friet tijdens het eten knapperig?

A gerda:

helemaal mee eens: binten, zo groot mogelijk; schrappen of schillen: maakt niet uit; spoelen; snijden ( ik houd van de vlaamse maat); goed spoelen; goed afdruipen of centrifugeren in een theedoek; voorbakken op 180 graden maar met dubbele portie (=ongeveer 160 graden) tot ze nog net niet gaan bruinen, doch van binnen net gaar zijn; afkoelen tot koud; afbakken (porties één voor één op 180 graden (want de geringe hoeveelheid olie in de kleine friteuses koelt anders te snel af) naar behoefte; direct zout strooien naar behoefte.

zo leerde ik het 55 jaar geleden en zo doe ik het nog. succes verzekerd.

p.s,
de lekkerste patat buiten eigen fabrikaat at ik in de albert cuyp, op een hoek bij een oranje wagen, met een oranje windvanger van zeildoek er voor, zodat je als klant uit de wind staat. iemand bekend? ben nog terug gegaan om ze een compliment te maken. vonden ze wel leuk om te horen. de patat werd meteen duurder. (nee hoor;-)

hardware error man.