Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

matusso
matusso - 03-07-2009 23:56:50
Geldzaken & Recht

Beide ouders zijn overleden, draai ik op voor de schulden?

Hallo vragensteller,



in nederland is het bij wet zo geregeld dat ervan uit wordt gegaan dat erfgenamen de erfenis aanvaard hebben wanneer zij dit niet uitdrukkelijk hebben weersproken. door het ontruimen van het huis, het meenemen van de inboedel, heeft u in feite de erfenis aanvaardt, inclusief de schulden.

gaat u eens langs bij een juridisch adviseur met specialisatie erfrecht of een estate planner welke mogelijkheden er in uw geval resten.


overigens dacht ik dat banken via een centraal register over het overlijden van rekeninghouders geïnformeerd worden. over welke uitkeringen heeft u het eigenlijk? wanneer iemand overleden is stoppen de uitkeringen toch? per abuis uitgekeerde bedragen aan de overledene moeten sowieso worden geretourneerd.