Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

es
estestpro - 04-07-2009 11:00:05
Voeding & Gezondheid

Hoe houd ik friet tijdens het eten knapperig?

diepvriesfrites in kleine parties zo in de frituurolie van 185 graden. deksel dicht en af en toe kijken of ze goudgeel zijn. wij geven de voorkeur aan c1000 frites. zijn ze goed op kleur dan het mandje uit de olie en door te schudden de aanhangende olie laten uitdruipen. de gefrituurde portie (dus niet te veel in 1 keer !) in een open kom  doen zodat met eten kan worden begonnen. vervolgens herhaalt zich dezelfde procedure (oppassen dat de olie op 185 graden blijft !) en zo in meerere stappen weer de volgende porties frituren. laat je niet verleiden te grote porties ineens te willen frituren; de olie koelt daardoor te sterk en te snel af. waardoor de frites kookt en slap wordt. altijd eentje proberen (pas op ze zijn gloeiend heet) om te proeven of de gewenste knapperigheid is bereikt. zo niet, dan wat langer frituren. eet smakelijk !