Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pa
pallieter_1 - 04-07-2009 12:32:58
Voeding & Gezondheid

Hoe houd ik friet tijdens het eten knapperig?

beste,


van diverse kassa-leden heb je reeds het juiste antwoord gekregen.


toch nog enkele opmerkingen van een vlaming, en dan nog een kritische zeker als het over eten en frieten in het bijzonder gaat.


mogelijk zal een hele polemiek ontstaan bij mijn bemerkingen.
ik geef ze alleen gter overweging.


vooreerst is de keuze van de vetstof erg belangrijk voor de smaak.
omwille van gezonfheid zweren heel war mensen bij plantaardige olie om hun frieten te bakken.
de typische smaak van onze (betere) belgische frieten is afkomstig van het gebruik van "ossewit- ofte blanc de boeuf-. onze beste frituristen doen daar nog wat paardevet bij. woehah! de waarheid heeft zijn recht. vandaag de dag moeilijk aan te geraken en bij de meeste mensen niet zeo populair.


grote, lange frieten van 1cm op 1cm, goed afgespoeld en voorgebakken op 160 en daarna op 170-180 graden afgebakken. dit alles werd reeds door diverse mensen aangehaald.
je frietpot uittesten is daarbij noodzakelijk. de aangeduide temperaturen op de potten is heel dikwijls maar benaderend.


wanneer bij ons je frieten gaat afhalen (om mee naar huis te nemen e.d.) aan een frietkot zal de betere uitbater nooit zout op de frieten doen omdat ze dan veel vlugger slap worden!


de betere friturist zal ook bakken met kleine hoeveelheden. ook in een grote frietketel. de klant moet maar wat wachten als hij goede, knapperige frietjes wil.


groetjes uit de pallieterstad waar helaas de friturist waar de mensen van heinde en verre naartoe kwamen voor zijn overheerlijke frieten zijn schort aan de haak heeft gehangen.


pallieter