Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 06-07-2009 13:57:22
Computers & Telefonie

Geschand document uitprinten

Hoi lida,

een scanner maakt van een scan een plaatje. jouw scanner maakt er een plaatje van het type 'tiff', maar zoals je hierboven al kon lezen, sommige scanners geven als scan/plaatje iets met de extentie '.jpg'. dat is een ander soort plaatje. je kan dat opslaan en afdrukken met een programma dat plaatjes kan openen. dat is bijvoorbeeld (picasa zoals eerder genoemd - ja dit programma is safe), maar als je twee keer klikt op zo'n plaatje opent meestal windows al met bijpassen programma en daarmee kan je het plaatje als plaatje afdrukken.

nu komt het lastige. je wilt eigenlijk de tekst van de scan bewerken. helaas kan een scanner alleen maar plaatjes scannen, ook al is het een a4 met tekst, want daar maakt de scanner ook een plaatje van. er is gelukkig wel software dat een scan met tekst kan omzetten in een document waar je wel in kan werken en dat je via word of een andere tekstverwerker kan afdrukken en wijzigen.

bij de scanner wordt vaak een cd geleverd met software en als je geluk hebt staat er ook een ocr (optical character reader) programma op. dat kan omnipage heten, abby finereader of textbridge. die kan een scan omzetten in tekst. een http://www.simpleocr.com/download.asp">gratis
ocr programma
vind je hier. kies de 'europa' link.

ik hoop dat je hier me verder kan!
succes,
erky