Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-07-2009 17:00:52
Auto & Vervoer

Verzekering caravan

willem, dit geldt voor je caravan:


een aanhanger of caravan kent geen verzekeringsplicht; een auto wel. de aanhanger of caravan is verzekerd voor de schade die deze veroorzaakt achter het trekkende voertuig (de auto) via de autoverzekering. omdat veel aanhangers en caravans tegenwoordig een kenteken hebben dient er een 'groene kaart' voor te worden afgegeven. een 'groene kaart' is het internationaal bewijs van verzekering voor in het buitenland. zeker in spanje en duitsland is men daar erg spits op.

de groene kaart krijg je niet zomaar; je dient daar zelf actie voor te ondernemen. je kunt de kaart aanvragen bij de verzekeraar van het voertuig die de aanhanger of caravan trekt. je geeft het kenteken, het merk en type van de aanhanger (of caravan) door aan de autoverzekeraar en je krijgt een groene kaart binnen enkele dagen thuis gestuurd.

verzekering
je kunt een caravan apart verzekeren. deze verzekering is voornamelijk voor schade aan de caravan zelf of aan anderen uit stilstand. gekoppeld aan het voertuig, valt de schade aan derden in eerste instantie onder de autoverzekering. een groene kaart voor de aanhanger is derhalve altijd verplicht. heb jij meerdere voertuigen waarmee de aanhanger naar het buitenland gaat? dan moet je meerdere groene kaarten hebben van de aanhanger.

vergeet de kaart overigens niet te tekenen, anders heeft de groene kaart nog geen waarde. daarnaast staan erop de kaart allerlei handige telefoonnummers in geval van schade in het buitenland.


gr. henri