Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 08-07-2009 19:01:15
Computers & Telefonie

Cd branden

Hallo mia,

ik vraag het eerst toch maar even. je stelt in nero toch wel het juiste type cd in voor het branden? dus, type audio-cd en niet per ongeluk het type cd-rom(iso)?

als je het juiste type hebt gebruikt, denk ik dat de oorzaak van het probleem de snelheid van het branden is. voorheen brandde je wellicht op een snelheid van x4 of x8? met de huidige generatie branders kun je wel op een snelheid van x48 branden en het afspelen van die cd's geeft op een computer welliswaar geen problemen, maar op 'oude' cd-spelers wil het nog wel eens een probleem zijn.
stel dus een brandsnelheid in van b.v. x8 en kijk of dat beter gaat. mocht dat goed gaan, dan zou je eventueel de brandsnelheid wat op kunnen voeren, maar ik zou je in ieder geval toch willen adviseren om audio-cd's niet sneller te branden dan x16.

m.vr.gr. freya