Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 10-07-2009 14:06:07
Huishouden & Energie

Aangesloten cv ketel

Dag zwanen,

deze remeha ketel is uitgevoerd met 2 pijpen 80mm bovenop de ketel. de linker is rookgasafvoer (rga) en rechter de luchttoevoer (ltv). de rga moet naar buiten geleid worden en de ltv hoeft niet aangesloten te zijn. in dat geval spreekt men van een open systeem. dit stelt extra eisen aan het vertrek waar de ketel staat i.v.m. de aanvoermogelijkheid van verbrandingslucht. ik zou dat niet graag in een verblijfsruimte zien.

in jouw geval is gekozen om de ltv vanuit de spouw te betrekken en niet nóg een gat in de gevel te maken. in het buitenspouwblad moeten dan wel voldoende stootvoegen open zijn, doch dat is meestal al voor de spouwventilatie het geval. ook zal de ltv voldoende ver de spouw in moeten steken om door de binnenspouwbladisolatie (3 x de woordwaarde;-) te kunnen steken, doch ook weer niet te diep, want dan zou de voorzijde afgestopt worden door het buitenspouwblad.
maar mogelijk heeft de installateur in de pijp vooraan wel een paar lengtesleuven voor luchtinlaat gemaakt, zodat de pijp rustig tegen het buitenspouwblad mag stoten.

het kán dus allemaal goed aangesloten zijn. d.m.v. een rookgastest is waar te nemen of er voldoende aanvoerlucht is. de vlam van de ketel zal in geval van te weinig aanvoerlucht dan gelig branden i.p.v. met  paarsrode vlamtoppen.

de aansluit handleiding is te vinden in pdf-format op:
http://documentatie.remeha.info/documentatie/nl/63227-0506.pdf

dan kun je het zelf nog eens controleren.

hardware error man.