Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-07-2009 16:58:18
Huishouden & Energie

Overlast stank en rook van allesbrander buurman

ik ben zelf ook met een zaak als deze bezig, wij hebben er een een straat verderop die in de wintermaanden iedere dag zijn openhaard aan heeft met dezelfde klachten als u omschrijft als gevolg.


wat u eigenlijk het eerste moet doen is praten met degene die de overlast veroorzaakt, helpt dit niet dan kan de modus operandi hieronder gevolgd worden.


na een hele tijd onderzoek gedaan te hebben en diverse gerechterlijke uitspraken bestudeerd te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat het beste om dit aan te pakken is: de overlast melden bij de milieudienst en dan kan mijn inziens conform artikel 1.1. en/of artikel 10.1 van de wet milieubeheer worden opgetreden. bij een eventuele gerechterlijke procedure gaat het erom wat hinder is, dat is reeds eerder bepaald door de raad van state en het geval als de normen voor fijnstof e.d. worden overschreden.


deze winter ga ik zelf de milieudienst bellen en bovenstaande in werking zetten.


ben benieuwd hoe uw ervaringen inmiddels zijn, eventueel heb ik nog veel meer gedetailleerde informatie voor u, laat u wat van u horen ?