Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pepie29 - 18-07-2009 18:00:57
Voeding & Gezondheid

Op vakantie zonder slaaptabletten

hallo stacey


ik bedoel het artikel "medicijnen reizen altijd eerste klas"


hier een stukje uit het artikel


/quote/dik raadt mensen ook aan een doktersverklaring te vragen in het engels, waarop staat dat iemand niet zonder de medicijnen kan. dit is zeker raadzaam bij geneesmiddelen die onder de opiumwet vallen, zoals bepaalde sterke pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen, medicinale cannabis en sommige middelen tegen adhd. een dergelijk document is echter geen grensdocument.

wie met opiumwet-geneesmiddelen reist, heeft voor schengen-landen (dit zijn de meeste europese landen) een aparte verklaring nodig, waarin staat dat de medicijnen voor eigen gebruik zijn. deze gewaarmerkte verklaring wordt afgegeven door de inspectie voor de gezondheidszorg. op de website van de inspectie kan de schengenverklaring worden gedownload. deze moet door de arts worden ondertekend en daarna door de inspectie worden gewaarmerkt. dit kan vier weken duren. een verklaring is dertig dagen geldig. duurt de reis langer, dan zijn meer verklaringen nodig.

voor niet-schengenlanden is een verklaring nodig van de ambassade of consulaat van het betreffende land. elk land heeft een eigen beleid. dik adviseert mensen ook geneesmiddelen mee te nemen in de oorspronkelijke verpakking, zodat duidelijk wordt dat ze niet als genotmiddel worden gebruikt./einde quote/

ik zou zelf geen risico nemen; als je medicijnen/drugs mee wilt nemen die onder de opium wet vallen zou ik mijn vakantie maar vieren tussen texel en het limburgs heuvellandschap. ze zijn niet overal zo coulant met mensen die met deze producten reizen


 


groetjes


petra